More articles
We gaan verhuizen!

We gaan verhuizen!

vanNienke begon in 2009 als goudsmederij in Gouda. En met succes! Het bedrijf heeft inmiddels meerdere vestigingen, inclusief een luxe B&B. Nu is het tijd voor de volgende stap: vanNienke appartementen -en vakantieverblijf in Epidaurus, Griekenland met ontwerp atelier! Hier komt alles van wat we ambiëren bij elkaar. Om deze langgekoesterde droom te realiseren kun jij mee investeren in de plannen!


Een nieuwe uitdaging. Doe je mee?

Het is januari 2009 wanneer ik (Nienke de Boer) voor de keuze sta om een goudsmederij over te nemen in Gouda. Mijn eerste atelier en het is een spannend moment. Met open vizier en vol motivatie en ideeën ben ik aan de slag gegaan en mijn plannen letterlijk gaan smeden. Ruim 13 jaar later is dit kleine atelier uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere vestigingen, inclusief een luxe Bed & Breakfast waar we gasten ontvangen en vervolgens de sieraden voor kunnen smeden. De combinatie van ontwerpen, mijn klanten blij maken met de sieraden, hun bezoek en verblijf. Het geeft nog altijd veel voldoening.


Al lang niet meer standaard :)

Samen met Michel van Doorn, sinds bijna 10 jaar mijn man en partner binnen het bedrijf, is het mogelijk om verder te denken dan standaard. Standaard zijn we namelijk nog nooit geweest en Michel's horeca ervaring als chefkok en restaurant eigenaar dragen daar flink aan bij. We houden van gastvrijheid en mensen blij maken, door aandacht, detail en kwaliteit te leveren. Vol overgave en altijd met een lach op ons gezicht.


De grote ambitie: Alles uit eigen atelier & keuken

We maken en verkopen eigen collecties sieraden, verlovingsringen, trouwringen, maar we zijn het meest gespecialiseerd in persoonlijke ontwerpen. Vaak combineren we dit met een meerdaags bezoek van onze klant aan onze B&B inclusief luxe diner vanuit ons huiskamer restaurant. Onze ondernemersgeest blijft zich echter ontwikkelen en nu zijn we tegen een mogelijkheid aangelopen die alle facetten van wat we ambiëren, waar we goed in zijn en wat we graag willen, bij elkaar brengt:


VANNIENKE APPARTEMENTEN -EN VAKANTIEVERBLIJF IN EPIDAURUS GRIEKENLAND MET ONTWERP ATELIER.


Wat is het plan?

In een compleet nieuwe omgeving ga ik me laten inspireren door ruimte, rust en cultuur om vervolgens opnieuw mensen blij te maken. En jij kunt daar bij helpen! We verhuizen naar het oude Epidaurus op de peloponnesos in Griekenland en creëren daar met uitzicht op zee en bergen een vakantie verblijf met meerdere appartementen, zwembad, restaurant, bar én atelier voor het ontwerpen en smeden van de sieraden. Op het perceel van zo’n 9000 m2 net buiten het dorp staan naast sinaasappel – en citroenbomen bovendien 130 olijfbomen waarvan we olijfolie gaan maken en deze verkopen. Door het combineren en bundelen van onze krachten gaan we hier ons ultieme doel bereiken. Onze sterkste eigenschappen uiten zich in creativiteit, ambacht, ontwerp en culinaire gastvrijheid. Samen noemen we dit: VRIJHEID!

Waarom Griekenland?

Er zijn 1001 redenen waarom Griekenland en de Peloponnesos voor dit plan de meest geschikte plek is. Maar we zullen het kort houden:

• Een gevarieerd en inspirerend landschap: Zee, stranden, bergen, kloven, rivieren, bossen en heuvels.

• Minstens 250 dagen zon per jaar.

• Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

• Het is maar drie uur vliegen.

• Veel vers en gezond eten.

• De mooiste en meest bijzondere culturele oudheden in de achtertuin.


Gedurende het hele jaar zijn we geopend om gasten te ontvangen die we op verschillende manieren invulling van hun verblijf kunnen gaan geven. Naast het runnen van de B&B voor de ‘reguliere’ vakantieganger voor zon, zee en cultuur, blijf ik doen wat ik het liefste doe; het smeden van sieraden. Hier richten we ons speciaal op zowel bestaande als ook op nieuwe klanten die hun verblijf willen combineren met het ontwerpen en laten smeden van een nieuw sieraad. In een totaal andere omgeving komen we tot nieuwe inzichten, speciale items en maken we van je oude sieraden iets compleet nieuw. Uiteraard blijf ik ook gewoon werken aan mijn collectie items die we online en in diverse winkels blijven aanbieden.


We starten met 3 appartementen en bouwen uiteindelijk uit naar 5. Eén van de appartementen zal volledig rolstoel vriendelijk zijn, evenals het zwembad en terras. Michel is verantwoordelijk voor de keuken en de bar. Hij serveert ontbijt en diner vers uit onze eigen Griekse keuken en we verrassen je met lekkernijen uit de streek die Michel ook op eigen grond kweekt! Proef onze eigen olijven en olijfolie en geniet van een drankje aan de bar of in het zwembad. De Griekse keuken is Goddelijk.

Waar staan we nu?

Voor een B&B in Griekenland zijn drie dingen belangrijk: locatie, locatie en locatie. Deze zomer zijn we met ons gezin weer in ons favoriete Griekenland geweest en hebben we de voor ons ideale plek gevonden. Een vrijstaande villa met 2 appartementen en mogelijkheid voor uitbreiding, waarmee we elke gast zijn/haar privacy kunnen bieden tijdens het verblijf. Daarnaast heeft het perceel 9000 m2 oppervlakte met 130 olijfbomen, Sinaasappels en citroenen wat veel mogelijkheden biedt voor extra verkoop van producten en gebruik in de keuken.


Ons bod is inmiddels geaccepteerd en het voorlopig koopcontract getekend. Wat een stap! Afhankelijk van de opbrengsten van de crowdfunding, hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste werkzaamheden die gedaan moeten worden om open te kunnen en van start te gaan. De overdracht is gepland voor maart 2023.


Wanneer willen we open?

In de loop van 2023 gaan we de eerste twee appartementen gereed maken voor verhuur en afhankelijk van de opbrengst van de crowdfunding bouwen we direct of later verder aan de volgende 3. De bezetting van de winkels in Nederland zullen we gaan afbouwen en uiteindelijk verplaatsen we al onze activiteiten komende zomer volledig naar Griekenland. Voor service en reparatiewerk blijft overigens in Nederland voor onze klanten een vertrouwd adres beschikbaar.


Waarom crowdfunding?

Naast VRIJHEID is ook zelfvoorzienendheid een sleutelwoord in onze plannen. Zo halen we ons water bijvoorbeeld uit een 120 meter diep ondergronds meer, worden douche en zwembad opgewarmd door de zon en schaffen we zonnepanelen aan voor de levering van electriciteit.


Het zelfvoorzienend zijn uit zich naast de opbrengst uit de grond (olijven, groenten etc) ook in het rondkrijgen van de financiering. Dus, zonder bankinstellingen en andere commerciële instellingen. Met een crowdfunding creëren we namelijk betrokkenheid en houden we binding met jou als gast en klant. Eerder deden we dit al in het klein toen we investeerden in laser machines voor ons atelier en uitbreidden met een goudsmederij vestiging.


Waar gaan we de financiering voor gebruiken?

Omdat het grootste deel van de kosten voor aankoop van het object al gedekt is door de verkoop van ons huis in Nederland, is de crowdfunding geslaagd bij een minimale opbrengst van 50.000 euro, Een deel is nodig voor de aankoop van het huis en een deel gebruiken we voor de inrichting en aanpassing van de eerste twee appartementen, de inrichting van restaurant en bar en de verhuizing. Bij een opbrengst van 100.000 euro kunnen we direct beginnen aan de 3 andere appartementen, upgrading van het zwembad en aanleg van zonnepanelen.

Epidaurus

Het oude Epidaurus (Paliá Epídavros) is een voormalige havenstad aan de Saronische golf en bij uitstek geschikt voor ons als locatie:


- Onze accommodatie is gelegen op een berg aan de rand van het dorp Epidaurus en op 5 autominuten afstand van meerdere stranden.

- Duiken en snorkelen naar de verzonken stad, heerlijk zwemmen, of vertoeven op één van de vele terrasjes.

- Belangrijke culturele oudheden en bezienswaardigheden als Mycene, Napflion, Olympia, Kanaal van Korinthe in de directe nabijheid.

- In Ancient Epidavros op 14km ligt het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid met jaarlijks duizenden bezoekers en waar nog steeds opvoeringen zijn.

- Athene op anderhalf uur rijden


Al met al de perfecte plek voor jouw ultieme gevoel van VRIJHEID


De huidige eigenaren zijn Nederlanders en zij weten na 20 jaar woonachtig te zijn in Griekenland, precies waar we allemaal rekening mee moeten houden als het gaat om regeltjes, wetten, gewoontes etc. Ze helpen ons op weg in de wirwar van papierwerk en belangrijke contacten zoals bijvoorbeeld de burgemeester van het dorp. We kunnen dus goed voorbereid van start. Nu is het aan jullie!


JE KUNT OP TWEE MANIEREN HELPEN: VOORVERKOOP & LENING


VOORVERKOOP


Vakantieverblijf

Reserveer nu alvast een week vakantieverblijf in één van onze appartementen op basis van Logies met ontbijt en krijg een avond upgrade naar half pension. We verzorgen een compleet en uitgebreid diner in ons restaurant. Twee pers. 7 nachten voor 750 euro en 3 pers 7 nachten voor 1000 euro.


Cadeaubonnenpakket

Wanneer je een cadeaubonnenpakket koopt van 1000 euro, dan verhogen wij de waarde automatisch met 50%. Je kunt de waardecheques gebruiken voor de aankoop van sieraden, ontwerp en herontwerp opdrachten en reparaties. De pakketten kosten 1000 euro per stuk waarvoor je in ruil 1500 euro aan waardecheques verkrijgt in coupures van 50 euro en te besteden vanaf 6 maanden na aankoop. De waardecheques staan niet persoonlijk op naam en zijn dus ook gemakkelijk cadeau te geven als bijvoorbeeld een verjaardagsgeschenk.



LENING

Investeren kan al vanaf 500 euro. Het werkt als volgt: leen jij ons een bepaald bedrag, dan krijg je dat verspreid over 5 jaar terug met een jaarlijks rendement van 3%. De eerste twee jaar betalen we je niet terug, om onszelf ruimte te geven te groeien. De rente bouwt dat jaar uiteraard al wel op. De terugbetalingen worden gedaan in stappen van 1 jaar. Om je te bedanken hebben we ook hiervoor verschillende beloningen bedacht, afhankelijk van het bedrag dat je inlegt.


Voorbeeld: bij een investering van 1000 euro krijg je 1120 euro terug. Deze investering krijg je in 5 stappen terug:


27-12-2023: 30 euro (alleen rente)

27-12-2024: 30 euro (alleen rente)

27-12-2025: 30 euro rente + 333,33 aflossing

27-12-2026: 20 euro rente + 333,33 aflossing

27-12-2027: 10 euro rente + 333,33 aflossing


Voor welke beloning ga jij?


Bij 500 euro of meer: Friend vanNienke

Naast de rente krijg je een fles overheerlijke extra vergine olijfolie die we zelf van onze eigen olijfbomen geproduceerd hebben.


Bij 1.000 euro of meer: Supporter vanNienke

Als supporter vanNienke krijg je naast de rente en olijfolie, 5% van je investering extra als shop tegoed middels een waardebon voor onze webshop.


Bij 2.500 euro of meer: Big Fan vanNienke

Big Fans belonen we naast de rente en olijfolie met zelfs 10% van je investering extra als shop tegoed voor onze webshop.


Bij 5.000 euro of meer: VIP vanNienke

Word je een echte VIP? Dan krijg je naast rente en olijfolie een week verblijf in één van onze appartementen voor 2 personen op basis van Logies met ontbijt. We gaan je de hele week lekker in de watten leggen!


Bij 10.000 euro of meer: SUPER-VIP vanNienke

Onze SUPERVIPS gaan all the way en ontvangen naast rente, olijfolie én een week verblijf in één van onze appartementen voor 2 personen op basis van Logies met ontbijt een extra bonus. Jouw naam (of bedrijf) komt op the wall of fame in ons verblijf. en je ontvangt een waardecheque van 500 euro om te gebruiken in de webshop.


Heb je verdere vragen over ons plan? Neem dan vooral contact met ons op:

Telefonisch/Whatsapp/persoonlijke afspraak: 06 48 79 75 00

Email: info@vannienke.nl


Het lijkt ons fantastisch om samen met jullie deze plannen voor elkaar te krijgen. Je bent altijd welkom om samen met ons jouw persoonlijke ontwerpen te bespreken of alvast je vakantie week te claimen bij vanNienke in Griekenland!



This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question. Or read on with or go to the overview of all articles.

Published 08-11-2022 / Copyright © Bed & Breakfast vanNienke